Theoriecertificaat halen

Het onderdeel theorievragen bevat in totaal veertig vragen, dertig over Verkeersregels en tien vragen over Verkeersinzicht. Van deze veertig vragen moet je er 35 goed hebben. Je mag in dit onderdeel dus maximaal vijf vragen fout beantwoorden. Bij gevaarherkenning krijg je 25 vragen, waarvan je er 13 of meer goed moet hebben. Hier mag je dus maximaal twaalf fouten maken.

Om een tussentijdse toets of praktijkexamen te doen, moet je een geldig theoriecertificaat laten zien. We raden je daarom aan om tegelijk met je autorijlessen te beginnen met de theorie te bestuderen. De kennis uit de theorie heb je namelijk hard nodig tijdens je rijlessen. De makkelijkste manier om theorie voor de auto te leren is via Theorie Online. Hiermee krijg je een complete online cursus inclusief proefexamens, video’s, foto’s en een theorieboekje. Vooral voor de leerlingen die moeite hebben met leren/lezen is dit een ideale cursus. Je kunt via theorie online ook proefexamens maken en gevaarherkenning oefenen. Naast de online cursus krijg je ook een theorieboeken tegen borg.

TIP: Ook zijn er online hulpmiddelen om te oefenen met de vragen die je op het theorie examen kan krijgen. Kijk eens op: Theorie-examen oefenen.nl om je auto theorie-examen te oefenen.

Klaar om theorie-examen te doen?

Theoriecertificaat te halen? Dan kun je via Rijschool Kusters reserveren, dit kost €37,-. Je kunt ook zelf reserveren via het CBR, dit is goedkoper. Reserveer je zelf dan heb je hiervoor een DigID-code nodig.

Wij zijn absoluut GEEN voorstander van EEN/TWEE-dags cursussen of te wel SPOEDTHEORIE. Ga je daar toch voor, denk er dan aan dat dit van invloed is op je rijlessen!!

Het theorie examen: Als je theorie-examen doet voor de auto krijg je 65 vragen uit 3 onderdelen:

  • Gevaarherkenning (25 vragen)
  • Verkeersregels (30 vragen)
  • Verkeersinzicht (10 vragen)
  • Je bent geslaagd als je minimaal 12 vragen goed beantwoordt uit het onderdeel gevaarherkenning en minimaal 35 van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Het theoriecertificaat is 18 maanden geldig.